Българите традиционно спестяват част от доходите си и допреди няколко години банковият депозит беше добро решение за съхранение на спестяванията.

При банковите депозити положителното е, че са инструмент, за работа с който не е необходимо почти никакво финансово образование. Практически това е начин да оставим друг (банката) да инвестира парите ни и в случай, че получаваме адекватна доходност, депозитът наистина изглежда като добър консервативен спестовен вариант. Но откакто лихвите намаляха до нива под това на инфлацията, депозираните средства просто бавно се топят.

Този проблем става особено забележим сега, когато срокът на много договори за дългосрочни депозити, сключени преди години при по-високи лихви, изтича и няма възможност средствата да бъдат депозирани отново при добри условия.

Така логично възниква търсене на по-доходоносни решения и естествено пренасочване към други инвестиционни възможности, които носят доходност над тази на депозитите, имат нисък риск и не изискват дългогодишен опит и познания в областта на инвестициите.

Ваканционните имоти са чудесна алтернатива на банковите депозити, като предоставят възможности за добра доходност при нисък риск. Те също така представляват инвестиция с чудесно съотношение между пасивни приходи и капиталова печалба.

Чрез подобна инвестиция можем да позволим на спестяванията си да работят вместо нас, като се възползваме от предимствата, които ваканционните имоти предлагат, а моментът за нея е точно сега, когато интересът на българи и чужденци към точно този тип инвестиция расте.

Особено интересни в момента са предлаганите от Prime Developments ваканционни имоти с 6% годишна доходност, гарантирана на базата на договори с туроператори и дългогодишна директна работа с туристи.

Компанията от близо 20 години е лидер на пазара на висококачествени имоти с изградени 8 жилищни и ваканционни комплекса. Тя е партньор с репутация и опит не само в изграждането на инвестиционни ваканционни имоти, но и в управлението им. Изградената богата клиентска база позволява на компанията да гарантира високата годишна доходност.

По статията работи: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.