Българите традиционно спестяват част от доходите си и допреди няколко години банковият депозит беше добро решение за съхранение на спестяванията.

При банковите депозити положителното е, че са инструмент, за работа с който не е необходимо почти никакво финансово образование. Практически това е начин да оставим друг (банката) да инвестира парите ни и в случай, че получаваме адекватна доходност, депозитът наистина изглежда като добър консервативен спестовен вариант. Но откакто лихвите намаляха до нива под това на инфлацията, депозираните средства просто бавно се топят.

Този проблем става особено забележим сега, когато срокът на много договори за дългосрочни депозити, сключени преди години при по-високи лихви, изтича и няма възможност средствата да бъдат депозирани отново при добри условия.

Така логично възниква търсене на по-доходоносни решения и естествено пренасочване към други инвестиционни възможности, които носят доходност над тази на депозитите, имат нисък риск и не изискват дългогодишен опит и познания в областта на инвестициите.

Ваканционните имоти са чудесна алтернатива на банковите депозити, като предоставят възможности за добра доходност при нисък риск. Те също така представляват инвестиция с чудесно съотношение между пасивни приходи и капиталова печалба.

Чрез подобна инвестиция можем да позволим на спестяванията си да работят вместо нас, като се възползваме от предимствата, които ваканционните имоти предлагат, а моментът за нея е точно сега, когато интересът на българи и чужденци към точно този тип инвестиция расте.

Особено интересни в момента са предлаганите от Prime Developments ваканционни имоти с 6% годишна доходност, гарантирана на базата на договори с туроператори и дългогодишна директна работа с туристи.

Компанията от близо 20 години е лидер на пазара на висококачествени имоти с изградени 8 жилищни и ваканционни комплекса. Тя е партньор с репутация и опит не само в изграждането на инвестиционни ваканционни имоти, но и в управлението им. Изградената богата клиентска база позволява на компанията да гарантира високата годишна доходност.

По статията работи: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Новото строителство в големите градове на страната ще продължи да се ускорява, но с по-устойчиви темпове, показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за издадените разрешителни за строеж и започнатото ново строителство през първото тримесечие на годината.

Столицата София и областите Пловдив и Варна се очертават като най-активните центрове за жилищно строителство. Същевременно във Варна и Бургас се наблюдава и силен ръст на строителството на т. нар. „други сгради“, в които попадат индустриалните имоти.

Като цяло изграждането на офиси остава концентрирано в столицата, сочат още данните на НСИ.

Що се отнася до вече започналото строителство на нови сгради, Пловдив засега задържа короната на най-оживената строителна площадка в страната, благодарение основно на строителството в сферата на индустрията. София е на второ място, но столицата излиза на лидерска позиция, що се отнася до жилищното строителство.

Жилищно строителство

Като цяло в България разрешителните за строеж на нови жилищни сгради и жилища намаляват през първото тримесечие на годината спрямо последното на миналата година. Тенденцията е обичайна – последното тримесечие обикновено е най-активно и при сделките, и при подготовката на документите за стартиране на обектите.

На годишна база обаче издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради се увеличават с 10,1%, жилищата в тях - с 36,6%, а разгънатата им застроена площ е повече със 17%.

В София разрешителните за строеж на нови жилищни сгради се увеличават с 13% на годишна база, а на жилищата – с почти 20%. В Пловдив разрешителните за сградите остават относително стабилни спрямо същия период на миналата година, но жилищата се увеличават с 65%, т. е. строят се по-малки апартаменти. Подобна е и тенденцията във Варна, където темпът на ръст на издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради е значително по-слаб от ръста при жилищата – съответно 12% и 73,4%.

Единствено в област Бургас се наблюдава спад и при издадените разрешителни за строеж, и при започнатото ново строителство заради забавянето на ваканционния сегмент в региона.

Строителство на офиси и индустриални сгради

Област Пловдив се запазва като най-активен център за строителство на индустриални сгради, макар и темповете леко да се забавят през първото тримесечие, поне що се отнася до издадените разрешителни за строеж. Започнатото строителство в сегмента обаче продължава да отчита силни ръстове.

Като цяло строителството на офиси се концентрира в столицата. За тримесечието има спад от 18% на издадените разрешителни за строеж, но на годишна база ръстът е двоен.

Във Варна обаче е отчетен двоен спад на броя сгради, за които е издадено разрешително за строеж.

Прави впечатление, че се очертава бум на строителството на индустриални сгради в областите Варна и Бургас, където е отчетен ръст на издадените разрешителни от съответно 1,5 пъти и 55%.

По статията работиха: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., редактор Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Продават се 3 парцела по 8.800 дка, с. Кичево – уникална морска панорама, на границата на регулация, жилищно застрояване, УПИ 40% плътност, КИНТ 0.8. До парцелите има реална и законова възможност за снабдяване с ел. захранване и водоснабдяване. Собственик – договаряне или близка оферта около 10 евро/кв.м.

Асен Райчев 0888120130

Собственик продава 10 дка с. Кичево в процес на промяна на предназначението му за жил. строителство, граница, регулация, 0.8 КИНТ, вода, собствена сонда с неизчерпаем дебит, морска панорама, на бетониран път, безпроблемно включване в електрическата мрежа. Договаряне, като
част от цената може да е скъп джип около 20 000 – 30 000 евро.

Цена: 160000 евро

 

Асен Райчев 0888120130

Продавам 2 дка с. Кичево, на граница регулация, за жилищно строителство, 0.8 КИНТ, морска панорама, може замяна за джип около 25 000 – 30 000 лв.

Собственик продава кафе-бар сутерен, 135 кв.м обзаведен, плюс паркинг 135 кв. м, за 6 автомобила, климатизация, вентилация /на бар и паркинг/, гранитогрес, санитарен възел, бариера, централна  улица срещу  Колхозен пазар. Пряко договаряне със собственик.

Цена: 73000 евро

Асен Райчев 0888120130

Вторник, 11 Юни 2013 20:44

изгодно работещ бизнес

Спортно развлекателен комплекс разположен на 32дка-www.facebook.com/novexruse

Четвъртък, 16 Февруари 2012 11:11

Venti Club - Lozenets

 

Апартаментен комплекс  Venti Club е разположен на тиха и спокойна улица в непосредствена близост до цетнъра на село Лозенец, само на 500 метра от плажа, на 300 метра от центъра на селото и на 20 метра от автогарата.

Venti Club предлага на своите гости 12 луксозно оборудвани апартамента, всички те са изчистени до последния детайл, предложени в меки и топли тонове, съчетани с нестандартни дизайнерски решения и високо качество на изпълнение. Всеки  апартамент е с напъло оборудван кухненски бокс и просторен санитарен възел с душ кабина. Мебелировката е решена в контрастни цветове и модерен кубичен стил.

Гостите на комплекса ще открият и допълнителни удобства, като самостоятелна тераса с приятна гледка, сателитна телевизия, климатик във всяко помещение, открит басейн, лоби бар, подземен паркинг и други удобства допринасящи за един приятен и незабравим престой.

За Вашето настаняване и обслужване през времето на престоя Ви, ще се грижи персонала на фирма DPMG LTD стопанисваща и управляваща апартаментен комплекс „Venti Club”. Дружеството е създадено и работи от началото на 2007 год., основната идея за създаването на фирмата е да се занимава с управление, стопанисване и поддръжка на недвижими имоти на територията на Република България.

Цените са нараснали едва с 0,1% през второто тримесечие.